10/08/2019

Volkswagen Golf MK8 2021 de !!!

VW'in sembolü Golf, 2021 seneninde ileriki MK8 teknolojinin nimetlerini bitimine kadar kullanan şuana kadar yapılmış en teknolojik Golf olacak.


Bu ay pazara sunulması beklenen yeni Golf, 48V hafif-hibrit motoruyla üretilecek. Bu motor, bu kasada sarfedilen ilk vasıta teması özelliğini taşıyor. Volkswagen yeni Golf ile, daralan hatchback sektöründe öncü olsa da, 2019 seneninde yaşadığı %16'lık satış düşüşü bütün VW'i paniğe sevketmiş halde.

Uzun tartışmalar, idare farklılıklari gibi bürokratik hadiseler ile de boğuşan VW'in yeni motorlarında 1.0 ve 1.5 litre petrol motoru buna ek teması 48V elektrikli motor kullanılacağı kesinleşmiş halde.VW yöneticileri yeni elektrikli motordan defa hoşnut kalmış olacaklar ki, alttaki iddialı açıklamayı da yapmışlar.

Elektrikli ya da hibrit motorlar oldukça önemli tek gereksinim olsa da, Türkiye gibi vergilerin tavan yaptığı milletlerde, yanlızca karbondioksit değil, benzin ve elektrik için ödenecek para da tek sorun.

Bunlar hesaba katıldığında devlet tek dur demediği müddetçe, elektrikli otomobile yatırım yapması Türkiye özelinde sorun yaratabileceği öngörülüyor.
Bu bağlamda, Türkiye için daha fazla petrol çoğunluklu modellerin alaka göreceği düşünülüyor.

Tam petrol motoru için EA288 Evo ismi verilen, 2.0 TDI motor, daha düşük karbon salınımı gerçekleştirecek şeklinde tasarlanmış.Volkswagen Golf GTI için ise, tarihler 2020'yi gösterdiği ifade ediliyor.

Bunun nedeni, GTI için kullanılacak altyapının MK7 için sarfedilen aynısı altyapı olacağı ve MK8'in nimetlerinden faydalanamayacağı istikametinde.

Aynı şeklinde 400 at efor yapan, Mercedes A45 ve Audi RS3'ün rakibi olan VW Golf R, 2021 seneninde, yeniden MQB platformunu kullanacağı gelen bulgular arasında.