11/12/2019

2020 Bentley Flying Spur En Hızlı Sedan

Efor, ses ve konfor Bentley tümşeyleri tek araya getirmeyi başardığı yeni 2020 Bentley Flying Spur’la karşımızda. Yazıyı okumaya başlamadan belirtelim Bentley efor ile ilgili elinin ayarını kaçırmış gibi.


Yeni Bentley Flying Spur, 2-kapılı Continental GT ile aynısı motoru paylaşılıyor bu da demek oluyor ki bu sedanın kaputunun altında 626 at 900 Nm tork sizi bekliyor. Bu efor 6.0 litre twin-turbolu W12 motorda üretiliyor ve 8 vites çift kavramalı şanzımanla 4 tekere iletiliyor. Fakat burada Bentley’in dokunuşları hissediliyor; vasıta arkadan kayma yaşadığında şanzıman kuvveti yanlızca ön tekerleklere ileterek aracın toparlanmasını kolaylaştırıyor.

Bently Flying Spur'un arka perspektiften görünümü

2435 kg ağırlığa sahip bu vasıta, 100 km/sa sürate yanlızca 3.8 saniyede erişiyor ve max sürati 333 km/sa ile bizleri şaşırtıyor. Ayrı olarak 333 km/sa kıymeti de BMW’nin Alpina B7’sini geçerek kendine bu saate kadar yaşam bulmuş en süratli sedan unvanını da kazandırıyor.

Markanın üçüncü nesli olan yeni Bentley Flying Spur evvelki kasadan 5304 mm henüz uzun ve arka hayat kısmı epey geniş. 3 moda bulunduran havalı süspansiyonlar, VW Küme doğrulusunda üretilmiş 48- voltluk elektrikli aktif muayene sistemi ile sürüş konforundan taviz vermeden virajlarda sertleşiyor. Motor gibi fren sistemlerinde de Continental GT ile aynısı alt yapıyı paylaşıyor ve Bentley’in iddiasına göre 16.5 inçlik çağı ile gezegenin en devasa demir fren balatası teması özelliğini taşıyor. Standart teması 21 inçlik jantlarla gelen yeni Bentley, 22 inçlik opsiyona da sahip.

Aracın kabin bölümünde da Bentley’in dizayn ekibinin çoktan mesai yaptığını belirtmemiz lazım. Lüks tek büro ortamını andıran iç ortamda elmas desenli koltukların rengi için 15 değişik renk opsiyonu yayınlayan Bentley, kapı kollarında da aynısı elmas desenlerini kullanarak tasarımda bütünlüğünü korumuş. Kabindeki ahşap malzemelerde unutulmamış onlar için de çift renk opsiyonu de oluşturulmuş.

Yakın vakit da siparişe sunulması beklenilen 2020 Bentley Flying’in ilk teslimatları da yeni sene ilk haftalarında yapılacak. Aracın maliyeti daha belirlenmiş olmasa da, külüstür kasa maliyeti olan 224,500 doların bir miktar üstünde olacağı bekleniyor.