11/10/2019

Bugatti Chiron Hız Rekortmeni 2021 De Satışta

Bugatti müşterileri için Bugatti Chiron modeli ile 490.48 km/sa ile sürat rekoru kıran aracından 30 adet Chiron Super Sport 300 ismiyle üretecek.


Geçtiğimiz Eylül ayında Bugatti 482 km/sa üstüne çıkan ilk yapımcı oldu. Almanya’da Ehra-Lessien’de Chiron’nun tasarlanmış sürümü piste çıkaran Fransız ekip 490.48 km/sa ile dünya rekorunu kırdı ve bunu kutlamak için aracın 30 gelenek yol sürümünü üreteceğini duyurdu.

Chiron SuperSport 300 , standart Chiron’nun güçlendirilmiş 4-turbolu 8.0 Litre W16 motorunu kullanacak. Ve bu motor 1600 hp gücünde olacak, bu da standart modele göre tahminen 100 hp daha çok demek mananına geliyor. Ayrı olarak, vasıta alçaltılmış süspansiyonlar, yenilenmiş fren sistemi, magnezyum alaşım ile hafifleştirilmiş jantlar ve 4’e bölünmüş egzoz çıkış sistemi ile donatılmış.

Bugatti üretilecek olan aracın resmi görüntülerini de yayınladı. Görüntülerden gördüğümüz kadarıyla yeni Chiron SuperSport 300 , sürat rekortmeni olan prototiple aynısı aero pakete sahip olacak. Paket ışığıında ağır hava kanalları yerleştirilmiş ön tampon, henüz geniş yan etekler, ön tekerlek kemerlerindeki aşırı hava basıncını boşaltmak için havalandırmalar ve henüz saldırgan tek difüzöre sahip uzatılmış, klipsli tek kuyruk bulunuyor.

Hızına yakışır hırçın tek tasarım Bugatti Chiron

Gövde, çıplak karbondan üretilmiş ve Bugatti geleneğine makul teması Turuncu şeritlerle süslenmiş. Motor kapağı ve ön cam silecekleri de yeniden karbon fiberden üretilmiş.

Chiron SuperSport 300 ’ün iç planımı, sürat rekortmeni prototipe kıyala ön görü edeceğiniz emeliyle henüz konforlu tasarlanmış. Prototipten değişik teması 2 gelenek Alcantara kumaştan kesilmiş karbon fiberle desteklenmiş koltukla birlikte geliyor. Ayrı olarak, bu vasıtada takla kafesi yok fakat talep edilmesi tarafında eklenebileceği istikametinde söylentiler var.

En Hızlısı Hala Koenigsegg!

Bugatti prototip aracı ile dünya sürat rekorunu kırmış olsa da imalat aracı vasıtalar için sürat rekorunu İsveç süper spor vasıta yapımcısı Koenigsegg’nın 457.93 km/sa ile Agera RS elinde tutuyor. Chiron SuperSport 300 fabrika çıkışı teması 440 km/sa ile sınırlandırılmış olsa da Bugatti’nin tek sürat tecrübesi gerçekleştireceği düşünülüyor. Ayrı olarak, bu sürat hududunun müşteri isteği tarafında kaldırılabileceği de iddialar arasında.

Aracın (biraz hakaret gibi oldu, şöyle düzeltelim Sayın Chiron SuperSport 300 beylerin) satış ücretinin 3.5 milyon Euro’dan başlayacağı düşünülüyor. Bugatti Chiron için ilk teslimatlar ise 2021 yaz ayını bulacak gibi.